Aanhangwagen en Caravan

Aanhangwagen – Caravan

Als het gaat om diefstal is voorkomen vanzelfsprekend beter dan genezen.
Je Aanhanger of Caravan beveiligen met een Disselslot, Wielklem of een Kiwa – SCM Terugvindsysteem tegen diefstal. Een beveiliging laten inbouwen? Door het laten inbouwen van een Kiwa-SCM gecertificeerd systeem beveiligt u uw Aanhangwagen – Caravan tegen diefstal. RTS is een Kiwa – SCM erkend bedrijf voor het inbouwen van de mechanische systemen van de merken Abus, Kryptonite, SXP en Al-Ko en de Kiwa – SCM Terugvindsystemen van Moving Intelligence, KPN, Clifford/Vodafone en RTS.

Voertuigvolgsystemen

Door uw Aanhanger – Caravan te voorzien van een Kiwa SCM gecertificeerd terugvindsysteem of een voertuigvolgsysteem zoals de Mi09 Peilzender, Clifford/Vodafone Protect & Connect Peilzender of RTS Light is de na diefstal eenvoudig te lokaliseren en terug te halen. De zenders zenden signalen uit via GSM, RF en GPS. Met behulp van deze signalen is het gestolen object nauwkeurig te lokaliseren en terug te vinden.

Aanhangers zijn vaak niet voorzien van een spanningsbron en zijn vaak het doelwit van diefstal.
Een terugvindsysteem heeft een eigen spanningsbron en zend signalen uit via GSM, RF en GPS. Maar hiervoor zijn ook andere oplossingen die via Lorawan, GPS, Wifisniffing en bleutooth te traceren zijn. De kosten van deze systemen zijn ook aanzienlijk lager. Zie Lorawan systemen bij materieelbeheer. Deze systemen kunnen een zeer goede oplossing zijn voor voertuigen en assets die geen eigen voeding hebben.

Wilt u goed uw Aanhanger of Caravan beveiligen tegen diefstal? Neem dan contact met ons op voor advies en de mogelijkheden voor auto beveiliging.

Kiwa SCM
De eisen die aan de verschillende soorten producten gesteld worden kunnen, afhankelijk van de toepassing, verschillen. Ten behoeve hiervan zijn de producteisen opgedeeld in twee categorieën:

Klasse Standaard *
Effectieve producten, gericht op de gelegenheidsdief, met een standtijd van minimaal 3 minuten met gebruik van handgereedschappen die men gemakkelijk mee kan nemen en die op het lichaam verborgen kunnen worden.

Klasse Zwaar **
Effectieve producten, gericht op de professionele diefstal, met een standtijd van minimaal 5 minuten bij gebruik van zwaardere gereedschappen.