Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Per 1 september zijn er nieuwe keuringsvoorschriften voor het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging gepubliceerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, het CCV. De overgang naar de nieuwe voorschriften wordt door het KIWA-SCM gefaseerd doorgevoerd in een overgangsperiode van één jaar.

peilzender nu te certificeren zonder basiscertificaat

Één van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe voorschriften is het vervallen van de basiscertificerings-eis voor terugvindsystemen. Een terugvindsysteem, ook wel peilzender, kon tot voor kort niet SCM-gecertificeerd worden zonder dat er een basiscertificaat afgegeven was voor het voertuig. Die eis is losgelaten. Dat betekent dat onze peilzenders nu ook te certificeren is zonder een gecertificeerde af-fabriek Klasse 1 Startonderbreker of Klasse 3 Alarmsysteem.

Hierdoor wordt het mogelijk om nog meer voertuigen en objecten te voorzien van een gecertificeerd terugvindsysteem. Exclusieve voertuigen, oldtimers, motorfietsen, werkmaterieel, maar ook caravans en opleggers. Ook voor geïmporteerde voertuigen is dit een uitkomst, omdat deze meestal geen basisalarm aan boord hebben.

Wat is een peilzender?

Een peilzender of terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem wat het mogelijk maakt om het voertuig of object waarin het geplaatst is na diefstal terug te vinden. Een peilzender werkt onafhankelijk van het voertuig, op een interne batterij en wordt op een moeilijk te lokaliseren plek gemonteerd.

Onze peilzenders geven eenmaal per 24 uur op basis van GPS of GSM een positie door, die door de klant in te zien is in het platform of via de App. In het geval van diefstal kan een diefstalmodus ingeschakeld worden waarbij de peilzender vaker een positie gaat doorgeven en RF signalen uit gaat zenden zodat de peilzender nauwkeurig gelokaliseerd kan worden.

Interessant voor u?

De nieuwe voorschriften geven ruimte om een nieuwe markt aan te spreken. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of in het inkopen van peilzenders? Neem dan contact op met onze salesafdeling, via:
info@reinders-services.nl of 073 6427699.

Diefproblematiek Rond Auto’s

Tienduizenden auto’s rijden volgend jaar rond met een beveiligingssysteem dat niet langer aan de eisen voldoet. Het gaat om auto’s met zogenoemde ‘keyless entry-systemen’, waarbij de auto wordt geopend zonder sleutel. Dat zegt keuringsinstantie Kiwa SCM op BNR. Voor die autobezitters wordt het mogelijk een stuk moeilijker of duurder om een verzekering af te sluiten.

Zo Stelen Criminelen Jouw Auto

Auto’s zijn essentieel voor criminelen om hun praktijken uit te voeren. Dit zorgt voor een kat-en-muis-spel tussen criminelen en de politie, waarbij auto’s worden gestolen, koud gezet en kentekens vervalst.

Werkgever verantwoordelijk voor ritregistratiesysteem

Als een werkgever kan bewijzen dat een werknemer per kalenderjaar niet meer dan 500 privékilometers rijdt met een auto mag de bijtelling van een auto van de zaak achterwege gelaten worden.