Camper

Camper beveiligen met een Bearlock of een Kiwa – SCM alarmsystemen tegen diefstal.
Camper beveiliging laten inbouwen? Door het laten inbouwen van een gecertificeerd camper alarm beveiligt u uw camper tegen diefstal. RTS is een Kiwa – SCM erkend bedrijf voor het inbouwen van de mechanische alarmsystemen van het merk Bearlock en de elektrische Kiwa SCM alarmsystemen. Beide alarmsystemen voorkomen diefstal van uw camper.

Bearlock

Het Bearlock versnellingsbakslot wordt al jaren veelvuldig ingebouwd om campers te beveiligen tegen diefstal. De mechanische Bearlock camper beveiliging is om twee redenen favoriet bij campereigenaren:
Met de mechanische beveiliging bent u verzekerd dat er geen elektronische storingen ontstaan of ‘stroomlekkage’ tijdens de winterstalling.
De camper kan met de beveiligingsoplossingen van Bearlock niet worden verplaatst.
Het merk Bearlock wordt ook door camper verzekeraars aangeraden, waardoor u ook voordelen behaald bij het verzekeren van uw camper. De Bearlock camper oplossingen zijn daardoor zowel voor u als voor uw verzekering een echte meerwaarde.
Bearlock versnellingsbakslot of stuurslot inbouwen
Het Bearlock versnellingsbakslot voorkomt dat uw camper wordt gestolen. Het slot wordt geplaatst om uw versnellingsbak heen, met een stalen kap. De stalen constructie wordt vastgezet met zeer sterke breekbouten, zodat ook het Bearlock versnellingsbakslot niet open te breken is. In de schakelstang van de versnellingspook wordt een pin bevestigd. Hierdoor kan er niet met de camper gereden worden, wanneer het versnellingsbakslot wordt geactiveerd.
Op voertuigen waar het schakelen elektronisch is geregeld past het Bearlock stuurasslot. Daarmee wordt elke stuurbeweging verhinderd en vormt in de praktijk een even zo effectieve barrière tegen diefstal.
Let wel op: Het Bearlock versnellingsbak– of stuurasslot is gericht op het voorkomen van diefstal van de camper en niet op diefstal van elementen uit uw camper. Hiervoor zijn de Kiwa SCM elektronische alarmsystemen geschikt.

Kiwa SCM alarmsystemen voor camper beveiliging

Camper beveiliging kunt u naast de Bearlock oplossingen nog uitbreiden met de Kiwa elektronisch alarmsystemen. Zo voorkomt u ook inbraak in uw camper.

Alarm klasse 2

Het klasse 2 alarm bestaat uit een een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering.

 • Startonderbreker
 • Omtrekdetectie
 • Interieurdetectie
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
 • Optische signalering

Alarm klasse 3 + hellingshoekdetectie

Net als bij klasse 2 bestaat ook klasse 3 uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering. Het extra voordeel van Klasse 3 is de toevoeging van hellingshoekdetectie. Hellingshoekdetectie houdt in dat het alarm ook afgaat, wanneer de camper opgekrikt wordt.

 • Startonderbreker
 • Omtrekdetectie
 • Interieur detectie
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
 • Optische signalering
 • Hellingshoekdetectie

Alarm klasse 4 & 5 – Kiwa – SCM Klasse voertuigvolgsysteem

Het SCM Klasse voertuigvolgsysteem is de nieuwe benaming voor de alarm klassen 4 & 5, plus nog een extra startonderbreker. Uw camper wordt na diefstal hierdoor altijd traceerbaar. In geval van diefstal worden de PAC Meldkamer en de politie ingeschakeld.
Wilt u goed uw camper beveiligen tegen diefstal? Neem dan contact met ons op voor advies en de mogelijkheden voor camper beveiliging.