LoRaWAN

LoRaWAN staat voor Long Range Wide Area Network. Dit telecommunicatienetwerk met weinig stroomverbruik is ideaal bij communicatie over grote afstanden. Het LoRa netwerk is uitstekend geschikt voor Internet of Things (IoT) waarmee u met slimme sensors gegevens uitwisselt. Bij deze techniek is minder complexe hardware nodig waardoor toepassingen voordeliger, kleiner en energiezuiniger uitvallen dan simkaartoplossingen. LoRa sensors kunnen jaren zelfstandig functioneren. LoRaWAN is bedoeld voor het uitwisselen van kleine hoeveelheden informatie met een lange interval en kan uitstekend worden toegepast voor:
Volgsystemen, Alarmsystemen, Terugvindsystemen, Veiligheidssensoren, Parkeersensoren (Afval) containers etc.

In Nederland zijn twee LoRaWAN-providers actief die gateways plaatsen. Een daarvan, The Things Network (TTN), is een fair-use-organisatie met een wereldwijde dekking. RTS  is hier ook lid van.  De andere LoRaWAN-provider in Nederland is KPN, die de dienst aanbiedt op abonnementsbasis met alleen in Nederland een dekking. Nederland loopt internationaal voorop met de dekkingsgraad van LoRaWAN. Het gebruik van de term ‘Wide Area’ is in het geval van LoRaWAN zeker niet overdreven. Een gateway is bereikbaar voor nodes op vele kilometers afstand.

De toekomst van LoRaWAN
LoRaWAN is nog volop in ontwikkeling. De groei van IIoT zal deze trend versterken. Leveranciers zullen single-chip-oplossingen bieden met ingebouwde LoRaWAN-functionaliteit. De technologie zal goedkoper en breder beschikbaar worden. Wij concentreren ons op het aanbieden van systemen die aansluiten op tracking en diefstaloplossingen. Hiermee bouwen wij voort op de jarenlange ervaring op gebied van anti-diefstal systemen. Bij een goede opstelling tussen een sensor (node) en een basisstation (gateway) zijn afstanden van 10 km geen uitzondering. Voor lokale toepassingen is het plaatsen van een eigen basisstation wenselijk. Op deze manier kunt u ook bijdragen aan de uitbreiding van het LoRaWAN The Things Netwerk.

De voordelen van LoRaWAN zijn:

  • Voordelig in aanschaf en gebruik Energiezuiniger dan gsm-toepassingen.
  • Dieper bereik van radiosignalen in bebouwing en objecten.
  • Compactheid van de sensortoepassingen Voordelige productie en toepassing

Kortom: LoRaWAN biedt veel mogelijkheden om kosten te besparen op sensors, onderhoud, energie, infrastructuur en abonnementen. Wij zijn betrokken bij de ontwikkelingen van LoRa oplossingen en toepassingen en maken deel uit van The Things Network en Community. Wij bieden u graag kostenbesparende en innovatieve oplossingen aan op het gebied van LoRaWAN sensors, Volgsystemen, Alarmsystemen, Terugvindsystemen, Veiligheidssensoren, Parkeersensoren (Afval) containers etc.