Motor & Scooter beveiliging

Als het gaat om diefstal is voorkomen vanzelfsprekend beter dan genezen.
Je motor of scooter beveiligen met een schijfremslot, een Kiwa – SCM alarmsysteem, Terugvindsysteem of een voertuigvolgsysteem tegen diefstal.
Motor of scooter beveiliging laten inbouwen? Door het laten inbouwen van een Kiwa-SCM gecertificeerd systeem beveiligt u uw motor tegen diefstal. RTS is een Kiwa – SCM erkend bedrijf voor het inbouwen van de mechanische systemen van de merken Abus, Kryptonite en SXP en de elektrische Kiwa SCM voertuigvolgsytemen van de merken ScootSecure en MotorSecure.

Voertuigvolgsystemen

Door uw motor of scooter te voorzien van een Kiwa SCM gecertificeerd terugvindsysteem of een voertuigvolgsysteem zoals de Mi01 Peilzender, Mi50 voertuigvolgsysteem is de motor na diefstal eenvoudig te lokaliseren en terug te halen. De zenders zenden signalen uit via GSM, RF en GPS. Met behulp van deze signalen is het gestolen object nauwkeurig te lokaliseren en terug te vinden.

Crossmotoren

Crossmotoren zijn vaak niet voorzien van een spanningsbron en zijn vaak het doelwit van diefstal.
Een terugvindsysteem heeft een eigen spanningsbron en zend signalen uit via GSM, RF en GPS. Maar hiervoor zijn ook andere oplossingen die via Lorawan, GPS, Wifisniffing en bleutooth te traceren zijn. De kosten van deze systemen zijn ook aanzienlijk lager. Zie Lorawan systemen bij materieelbeheer. Deze systemen kunnen een zeer goede oplossing zijn voor voertuigen en assets die geen eigen voeding hebben.

Wilt u goed uw motor beveiligen tegen diefstal? Neem dan contact met ons op voor advies en de mogelijkheden voor motor beveiliging.

Kiwa SCM

Een startonderbreker (Klasse M1) is een elektronisch beveiligingsmiddel dat door een blokkering moet voorkomen dat een motorfiets op eigen kracht kan worden verplaatst. Een alarmsysteem (Klasse M2) heeft ook een blokkering, maar zorgt daarnaast voor een optische en akoestische alarmering als de kanteldetectie wordt getriggerd.

Een volgsysteem tweewielers is een elektronisch en volledig automatisch systeem dat met behulp van GPS de positie van de motor bepaalt en deze positie vervolgens met behulp van GSM doorstuurt naar de eigenaar. Dat gebeurt alleen in zogenaamde alarmsituaties, wanneer de motorfiets wordt verplaatst zonder toestemming van de eigenaar of wanneer de motorfiets wordt gesaboteerd.

Klasse M1
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, geen detectie en geen alarmering:

  • Blokkering op het motormanagementsysteem +
  • Aanvalsbestendigheid minimaal 3 minuten

Klasse M2
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, alarmering middels noodstroomsirene, uitgebreid met kanteldetectie.

  • Blokkering conform klasse M1 met aanvalsbestendigheid minimaal 3 minuten +
  • Optische signalering +
  • Bewegingsdetectie +
  • Akoestische signalering door middel van een noodstroom sirene

Klasse M3
Bestaande uit een systeem van de klasse M1 of M2, aangevuld met een volgsysteem. Extra: Motoren die reeds voorzien zijn van een volgens dit voorschrift goedgekeurde blokkering conform klasse M1, kunnen voorzien worden van een aanvullend alarm dat bediend kan worden door de originele afstandsbediening van de motor. Dit Z-alarm heeft de volgende functies:

  • Optische signalering +
  • Bewegingsdetectie +
  • Akoestische signalering door middel van een noodstroom sirene